Cupa Interetnica Bucovina 2015 

In perioada 1-3 mai s-a desfasurat a XII a editie a Cupei Interetnice – Bucovina la care am participat si noi pentru al cincilea an consecutiv, reprezentand comunitatea ucrainenilor din judetul Suceava. Am obtinut LOCUL 1 la competitia de fotbal – baieti din 12 echipe participante ale etniior maghiare, tatare ruso-lipovene, germane, polone, italiene, ucrainene etc dupa o finala disputata in compania echipei etniei romme din Gulia, meciul fiind castigat cu scorul de 4-2.

Echipa de fotbal a fost compusa din jucatorii Sadoveac Alexandru, Sadoveac Bogdan, Viusencu Ioan, Nicolaisen Cosmin, Tcaciuc Vasile, Homeniuc Razvan, Bilivorschi Razvan si bravul portar Cozaciuc Gheorghe. Echipa de fete compusa din dansatoarele: Stan Catalina, Cureliuc Emanuela, Viusencu Roxana, Mandiuc Denisa si Costiuc Cezara a participat la competitiile de tenis de masa, tir cu arcul, kin-ball, boccia si badminton.

Partea a doua a zilei de sambata, 2 mai, a avut loc in restaurantul Vivendi unde toate gupurile participante s-au intalnit si au daruit celor prezenti momente folclorice specifice etniilor din care fac parte. Am reusit din nou sa starnim admiratia si aprecierea tuturor si mai ales sa ii scoatem la dans pe toti cei prezenti pe ritmurile melodiei Розпрягайте хлопці коні ( Rospriahaite Hloptii Konii). Felicitam organizatorii si multumim Directiei Judetene pentru Sport si Tineret pentru invitatie si pentru frumoasele momente petrecute la acest eveniment.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *